Kiss off: Brabant kust de Kempen

Brabant kust de kempen kiss off

Vandaag ging het project Brabant kust de Kempen van start, niet met een kick off, maar met een passende kiss off. Brabant kust de Kempen is een grensoverschrijdend toeristisch project tussen Vlaanderen en Nederland.

De komende drie jaar werken dertien partners uit Vlaanderen en Nederland samen aan de optimale ontsluiting van het toeristische aanbod in de grensstreek: zes Vlaamse gemeenten (Arendonk, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Merksplas, Ravels en Turnhout), vier Nederlandse gemeenten (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Goirle en Tilburg), twee kennisinstellingen (Thomas More en BUas) en projectverantwoordelijke Toerisme Provincie Antwerpen. Het totale budget van Brabant kust de Kempen onderstreept de ambitie: 1.867.250 euro, waarvan de helft subsidies uit het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland.

In 2024 wordt gefocust op onderzoek naar onbenutte kansen en samenwerking, uitgevoerd door Thomas More en BUas. Storytelling speelt een cruciale rol in de toeristische ontwikkelingen, zoals het bezoekerscentrum in Baarle en de belevingspunten op het Bels Lijntje. Doelstellingen zijn tevreden vakantiegangers, enthousiaste ondernemers en trotse bewoners,

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Hallo!

Hier kan je aanmelden