Brabants voetbalsucces kleurt een beetje Belgisch

voetbalgekte

Volgende week begint het EK Voetbal. Alles boven de grens kleurt dan oranje, terwijl men zich ten zuiden weer even meer Belg voelt.

In het clubvoetbal is de grens minder strak. Brabant had een zeer succesvol seizoen. PSV Eindhoven werd kampioen in de Eredivisie, en Willem II Tilburg en NAC Breda promoveerden vanuit de lagere divisies, waardoor de Eredivisie volgend seizoen opvallend Brabants getint zal zijn, samen met het gebleven RKC Waalwijk.

Dit succes van Brabant heeft ook een Belgisch tintje. Rode Duivel Bakayoko was een smaakmaker bij PSV. RKC, dat behoud realiseerde, heeft zes Belgen in het basiselftal. Willem II wordt geleid door een Belgisch team onder leiding van trainer Peter Maes en technisch directeur Tom Caluwé. Bij NAC is Jan Van den Bergh, een voormalig Beerschot-speler, de populairste speler, en ze hebben nu Carl Hoefkens als Belgische trainer gekozen. Volgens een artikel in Gazet van Antwerpen zorgen de Belgen bij NAC zelfs voor de twaalfde man. In het supporterslegioen dat Breda naar promotie zong, weerklonken elke zondag vele stemmen van net over de grens.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Hallo!

Hier kan je aanmelden