Brabant kust de Kempen

Brabantkustdekempen

Vanaf 1 april 2024 loopt een Interreg-project om de grensstreek tussen Brabant en de Kempen, van Turnhout tot Tilburg, en van Hoogstraten tot Arendonk, toeristisch beter te ontsluiten. Hiervoor wordt er gedurende drie jaar bijna 2 miljoen uitgetrokken, voor 50% Europees ondersteund.

Ondanks de mogelijkheden voor bloeiend toerisme, vormt de grens vaak een obstakel voor samenwerking. Het project richt zich op het creëren van een overkoepelende streekidentiteit door het verbinden van aanbod, het ontsluiten van verhalen en het vergroten van de zichtbaarheid.

Een centrale rol wordt toegekend aan het Bels Lijntje. Daarnaast worden bezienswaardigheden, zoals de Kolonies, het Merkske en de spoorzone in Tilburg en grensverhalen en historische gebeurtenissen, zoals enclaves, de Dodendraad en de Hertogen van Brabant, in beeld gebracht en met elkaar verbonden.

Het uiteindelijke doel is om de grensstreek aantrekkelijk te maken als duurzaam alternatief voor vakanties ver van huis. Meer info vindt u hier.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Hallo!

Hier kan je aanmelden